Altijd tennissen bij daglicht

Mis geen bal

De beste led verlichting voor je tennisbaan

Of je nu een forehand, backhand of service slaat, de bal kun je niet meer missen met een perfect uitgelichte tennisbaan. Met energiezuinige tennisbaanverlichting, heb je het gevoel dat je altijd bij daglicht speelt. Zeker in de winter, met korte dagen, is dat echt een uitkomst. Ook donkere plekken zijn verleden tijd en de bal zie je veel beter. Zelfs als ze wat rood worden bij regen op de gravelbaan.

Ledverlichting verbetert de lichthoeveelheid op de baan, vermindert het strooilicht, en bespaart op energie en onderhoud. Zo is iedereen blij: de sporters, de omgeving, de penningmeesters, de onderhoudscommissie én de toekomstige generatie. Door het lage wattage bespaar je op energieverbruik. Daarnaast heeft ledverlichting een enorm lange levensduur. Dit scheelt weer mooi in de kosten voor onderhoud. 

Duurzame verlichting plaatsen we zowel bij amateurverenigingen als bij toptennis. Voor iedere klasse maken we een lichtplan conform de gedragscode van de NSVV en dat voldoet aan de normeringen zoals voorgeschreven door de KNLTB.

Daarom LedsGoEco!

Wat klanten zeggen

“Complimenten voor de gang van zaken en de monteurs! Wat een mooi verlichtte banen.”

Joop Haverkort, penningmeester TV De Hakkelaars
Tennisvereniging De Hakkelaars

“Geweldig, wat een zee van licht!”

Marc Nuiten
Tennisvereniging Udenhout

Gemak dient de mens

Expertise en onafhankelijk advies

Voor het overstappen op duurzame verlichting is LedsGoEco de partner die adviseert, realiseert en financiert. Door ons brede merkenportfolio hebben we voor iedere vereniging wat wils. En met onze hulp bij subsidies en financiering, is overschakelen voor de meeste clubs een haalbare kaart.

Dankzij jarenlange ervaring zorgen onze monteurs dat tijdens de installatie het juiste materieel wordt ingezet. Of het nu gaat om gravel, hardcourt, kunstgras of smashcourt, wij zorgen dat de baan intact blijft bij de plaatsing van de mastverlichting. Naast de installatie kun je door ons bijvoorbeeld ook een  energiescan of mastmeting laten uitvoeren.

‘Smart’ verlichten

Wachten tot het laatste matchpoint is gemaakt om de lampen uit te kunnen doen? Dat is niet meer nodig. Met onze digitale besturing kun je ook thuis vanuit je luie stoel de lampen uitschakelen. Of vooraf programmeren, zodat het helemaal niet meer wordt vergeten. Dat scheelt weer in overlast én energiekosten! Nog meer besparen op de energiekosten? Dim de verlichting of schakel alleen de verlichting voor een enkele baan in. Allemaal met één druk op de knop in een eenvoudig te bedienen app.

Meer weten over tennisbaan verlichting? Snappen we.

De levensduur van het armatuur, het onderhoudsgemak, de lichtopbrengst, de lumen per watt verhouding, de wijze van dimmen, lichthinder. Het zijn zo maar wat onderwerpen die een groot verschil kunnen maken. Van de verschillende merken die wij voeren, kennen wij de verschillen en details op ons duimpje. We kunnen jullie dus altijd voor zien van een advies op maat.  

Dit is vastgesteld door de sportbonden. In onze lichtberekening houden we altijd rekening met de gestelde eisen, welke klasse van toepassing is en wat jullie wensen zijn. LedsGoEco is aangesloten bij de NSVV. Zo krijg je gegarandeerd een juist lichtplan. Voor veilige sportveldverlichting zijn twee zaken van groot belang: de hoeveelheid licht en de gelijkmatigheid van het licht (hoe het licht over het veld verdeeld wordt). De richtlijnen zijn vastgelegd in een Europese norm voor sportverlichting NEN 12193.

Armaturen voor ledverlichting bieden we aan van de merken Signify (Philips), Lumosa en iBeam. Daarnaast bieden we ons eigen merk SumLed armaturen aan. We hebben dus een breed aanbod waarin we iedere keer op zoek gaan naar de beste match.

Verlichtingsnorm tennis

Wij maken voor jouw vereniging een officieel lichtplan en garanderen dat onze lichtinstallatie aan de verlichtingsnorm van de KNLTB voldoet: 

KlasseCategorieGem. LuxGelijkmatigheid
IIITraining2000.5
IILandelijk / regionaal niveau3000.7
INationaal niveau (topsport)500

0.7

Onze armaturen zijn getest door onafhankelijk bureau Olino volgens de LM-79 normering en voldoen aan alle criteria van de KNLTB en RVO inzake de subsidies. Het lichtrapport van, bijvoorbeeld, onze SumLed T600 kun je hier bekijken en downloaden. Indien nodig doen wij ook een mastberekening (windbelasting).

Iedere situatie is anders. Ieder lichtplan en elke offerte is dan ook afgestemd op een specifieke situatie, namelijk jouw situatie. Ons advies voor het type en aantal armaturen is afhankelijk van jullie wensen en de mogelijkheden. Ook voor afwijkende veldafmetingen of mastposities kunnen we een lichtplan opstellen waarmee de lichtnormen ruim behaald worden.

Sportclubs die kiezen voor onze sportveldverlichting profiteren van de BOSA-subsidie van 30%. En vaak kun je ook nog profiteren van aanvullende subsidies van gemeenten of provincies. Maar hoe vraag je die subsidie aan en hoe weet je of je überhaupt in aanmerking komt? Dat zoeken wij allemaal voor je uit! Dat scheelt jou veel gedoe.

De terugverdientijd is afhankelijk van het aantal branduren, het huidige aantal armaturen en de gewenste lichtopbrengst. Om je hier meer inzicht in te geven, werken we dit uit in de offerte.

Bij keuze van armaturen is het belangrijk niet alleen te letten op het absolute vermogen, maar ook op het nominale vermogen. Dit is het vermogen dat het armatuur daadwerkelijk verbruikt. Door verlichting te dimmen tijdens trainingen kun je het verbruikte vermogen bij sommige armaturen terugbrengen tot slechts 10% van het absolute vermogen van de armaturen. Dat is dus nog een manier om te besparen in energiekosten. Top!

De garantie op al onze armaturen is standaard 5 jaar. In combinatie met een onderhoudscontract kan dit worden uitgebreid naar 10 jaar.

TOFFE PROJECTEN

Deze clubs genieten al van mooi licht

We hebben al heel wat sportverenigingen blij mogen maken met energiezuinige ledverlichting. Laat je inspireren!

Project

Van den Hurk Tennis verlicht met Lumosa ledverlichting

Project

Nieuwe ledverlichting voor LTC Barneveld

Project

Nieuwe tennisbaanverlichting voor TV Stroe

Hoe het werkt

Makkelijk overstappen

Optimale verlichting voor jullie sportvelden en daarbij ook nog profiteren van een lagere energierekening. Het is allemaal mogelijk met de led sportveldverlichting van LedsGoEco.

1 - Scan & Advies

Voordat we een advies uitbrengen, willen we uiteraard eerst in kaart brengen wat jullie wensen zijn en wat de huidige situatie is. Op basis daarvan brengen we een lichtadvies uit.

2 - Lichtplan

We stellen een lichtplan op maat op. Samen met een offerte krijg je zo een compleet inzicht in de investering, de terugverdientijd  en hoeveel jullie op energie en onderhoud kunnen besparen.

3 - Mastmeting

Wij werken zoveel mogelijk met bestaande infrastructuur. Om te weten of de huidige masten nog even mee kunnen, is een mastmeting een veilig idee. Dit is optioneel, dus je bent tot niets verplicht.

4 - Financiering

Geld moet rollen, en dan vooral de goede kant op 😉 Daarom vragen wij subsidies voor jullie aan. En eventueel financiering: bij het juiste rendement kan dit een slimme keuze zijn.

Ja, ik wil besparen zonder investering

Wij staan voor je klaar

Geïnteresseerd? Leuk!
Wij helpen je graag.

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.