Energiescan bedrijven

Energiescan bedrijven

Voldoet jouw bedrijf al aan de Informatieplicht Energiebesparing?

Vanaf 2023 ben je verplicht energie te besparen als je meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas verbruikt. Dit wordt ook wel de Informatieplicht Energiebesparing genoemd. Met een energiescan kun je de mogelijke energiebesparing in kaart brengen en aantonen.

Dit houdt de energiescan in

Zakelijk energie én kosten besparen? Neem contact met ons op om te bepalen wat de beste aanpak is. Bijvoorbeeld een inventarisatie door een adviseur op locatie. What’s next?

 • De adviseur brengt het energieverbruik in kaart.
 • Je krijgt een gerichte inventarisatie, waarmee je inzicht krijgt in de energiekosten.
 • Naast de inventarisatie adviseren we hoe je kunt verduurzamen én dus kosten kunt besparen. Denk hierbij aan het toepassen van ledverlichting en sensoren, het isoleren van leidingen en/of het beter inregelen of vervangen van de verwarmingsketels.
 • Het resultaat? Een rapport met een overzicht van de verduurzaming opties en mogelijke oplossingen. Compleet met de financiële baten en lasten en de terugverdientijd.

De opgestelde rapportage voldoet natuurlijk aan de door de wet gestelde voorwaarden en kun je indienen bij de RVO. Dat is snel en makkelijk voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing. En niet vergeten: het levert je nog iets op ook!

LedsGoEco ontzorgt je van A tot Z

Wel voldoen aan de gestelde eisen, maar liever focussen op je onderneming? Laat ons de energiescan voor jullie doen. Komen hier energiebesparende maatregelen naar voren? Wij regelen uiteraard de gehele installatie van zonnepanelen en/of ledverlichting. En last but not least, nemen wij ook de zorg uit handen wat betreft de subsidieaanvraag op energiebesparende maatregelen.

Maak nu gebruik van het tijdelijke aanbod van een gratis energiescan! Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden. Voor bedrijven met verschillende vestigingen of een complexe infrastructuur kunnen wij ook een energieaudit uitvoeren. Hiervoor maken we een prijsopgave op maat.

Ik wil graag weten welke energiebesparingen ik kan realiseren. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken of een energiescan in te plannen.

  Subsidie op energiebesparende maatregelen

  Wist je trouwens dat een energiescan soms ook als voorwaarde wordt gesteld voor het ontvangen van subsidie op energiebesparende maatregelen? Een extra reden om de energiescan te laten uitvoeren. Met de EIA- en de KIA-regeling profiteer je van fiscaal voordeel, omdat je tot wel 73% van de investering in mindering kan brengen op de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

  Welke maatregelen gelden voor jouw bedrijf?

  Per bedrijfstak is met de overheid afspraken gemaakt over de te nemen besparende maatregelen. Daarom gelden er voor een garagebedrijf andere regels dan voor een bakker. Via wattjemoetweten.nl kun je checken of je aan de Informatieplicht Energiebesparing moet voldoen. Op de website vind je bovendien welke maatregelen voor jou gelden.

  Geen verplichting door de Wet Milieubeheer?
  Heb je geen verplichting tot energiebesparing vanwege de Wet Milieubeheer? Dan kun je vanuit het oogpunt van ‘zorgplicht’ energiebesparingen overwegen. En uiteindelijk rendeert je bedrijf beter met lagere kosten. En dat is precies waar een energiescan inzicht in geeft. Zodat je duurzaam bouwt aan de reputatie en groei van je onderneming.