Zonnig Zuid-Holland subsidie

Verduurzamen zonder investering

Subsidie voor grote daken in Zuid-Holland

Wat als de dakconstructie van jouw bedrijfspand niet sterk genoeg is voor zonnepanelen of je hebt een asbest dak? En je wilt toch zonnepanelen op het dak?

Provincie Zuid-Holland wil zoveel mogelijk bedrijven stimuleren om zonnepanelen op het dak te leggen. Daarom geeft provincie Zuid-Holland subsidie aan eigenaren van grote daken die (nog) niet geschikt zijn voor zonnepanelen. 

Je krijgt subsidie voor:

  • Het versterken van de dakconstructie (hier heb je een statische berekening voor nodig)
  • Asbest saneren in combinatie met zonnepanelen erop
  • Het laten plaatsen van lichtgewichtpanelen
 
Kortom deze subsidie maakt het een stuk aantrekkelijker om je dak klaar te maken voor zonnepanelen. En bij LedsGoEco ben je aan het juiste adres voor het installeren van lichte panelen, het verzorgen van de asbestsanering en renovatie, maar ook voor het precies doorrekenen van noodzakelijke versterkingen (en het aanleveren van de materialen daarvoor). Zo kan ook jouw bedrijf gebruik maken van zonne-energie! 
 
 

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

De subsidie van de provincie Zuid-Holland bedraagt €80 per gerealiseerde kWp met een maximum van €100.000. Laten we hier een rekenvoorbeeld op loslaten:

Stel dat je een zonnepaneleninstallatie van 100 zonnepanelen wilt plaatsen op je bedrijfspand. Het totale vermogen van deze installatie komt dan op 40.000 Wp. 
Provincie Zuid-Holland keert per geïnstalleerde kWp 80 euro uit: 40 x 80 = €3.200,-

Dit betekent dus dat je aan Zuid-Holland subsidie eenmalig ongeveer €3.200 ontvangt als je 100 zonnepanelen laat installeren. Klinkt goed, toch? Zoals altijd zijn hier wel wat voorwaarden aan verbonden.

De voorwaarden:

  • Je bent eigenaar of pachter van het dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd.
  • Het dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd is gelegen in de provincie Zuid-Holland.
  • De zonnepanelen hebben een totale capaciteit van tenminste 15 kilowatt-piek (circa 45-50 panelen)
  • De subsidie wordt gebruikt voor het geschikt maken van daken (of installeren van lichtgewichtpanelen) in combinatie met de aanschaf en installatie van zonnepanelen.
  • De subsidieaanvraag moet worden ingediend voordat de zonnepanelen worden geplaatst. Voor asbestverwijdering geldt dit niet. 
  • Het dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd, is gelegen op dezelfde netaansluiting als het dak waarvan het dak beschikbaar is gemaakt.
  • De oppervlakte die de panelen innemen, mag niet groter zijn dan de oppervlakte van het dak dat je klaar gaat maken voor het plaatsen van zonnepanelen.

 

Voor het aanvragen van de Zonnig Zuid-Holland subsidie is eherkenning met machtiging RVO-diensten op niveau eH2+ nodig. Heb je dat niet? Wij helpen je! Meer weten of subsidie aanvragen? Laat je gegevens achter onderaan deze pagina en we nemen contact met je op!

Besparen zonder investering. Zorgeloos.

Weten wat jij kan besparen?