SDE-subsidie voor bedrijven

Verduurzamen zonder investering

SDE++-subsidie

Wij geloven in het gebruik van zonnepanelen. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook een slimme investering met een hoog rendement. Dit komt o.a. door de verschillende subsidies die de overheid in het leven heeft geroepen om bedrijven te stimuleren te investeren in verduurzaming. De SDE++-subsidie is er daar één van.

Met de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie ontvang je voor een periode van 12 tot 15 jaar een vergoeding per opgewekte kWh. De SDE(+)(+) vergoedt het verschil tussen de kostprijs van de techniek die energie produceert en de marktprijs van die energie. Maar de SDE++-subsidie is niet alleen geschikt voor zonnepanelen, ook voor grootschalige warmtepompen. 

Je kunt dus geld verdienen met de SDE++-subsidie. Klinkt goed, maar hoe zit dat precies?

  • Je ontvangt een vergoeding per opgewekte kWh zonne-energie
  • Je bespaart simpelweg op je energierekening, omdat je zelf de energie opwekt
  • Je kunt de stroom die niet wordt verbruikt aan je energiebedrijf verkopen

Kom ik in aanmerking?

In 2024 is er maar liefst € 8 miljard voor de SDE subsidie beschikbaar. Details worden later bekendgemaakt.

 De subsidieaanvraag vergt wel wat voorbereiding en er zitten voorwaarden aan verbonden, zoals:

  • Je moet vooraf inschrijven om in aanmerking te komen voor SDE++-subsidie. 
  • De subsidie is alleen voor ondernemers met een grootverbruikersaansluiting (groter dan 3x80A)
  • Bij de subsidieaanvraag moet je toestemming van de netbeheerder hebben dat er voor de toekomstige installatie ruimte is op het elektriciteitsnet (een positieve transportindicatie). 
  • Na het ontvangen van de subsidiebeschikking heb je 1,5 tot 3 jaar de tijd om de zonnepanelen te installeren. Lukt dat niet binnen die tijd? Dan verloopt de beschikking. Je bent verder tot niets verplicht.

Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Overweeg je deze subsidie aan te vragen? Neem contact op voor vrijblijvend advies!