KIA-subsidie voor bedrijven

Verduurzamen zonder investering

KIA-subsidie aanvragen

Net als de EIA-subsidie is de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) een fiscale regeling. Simpel gezegd betekent dit dat je als ondernemer belastingvoordeel kunt behalen wanneer je gaat investeren. Door middel van deze regeling kun je tot maximaal 28% van je investering in bijvoorbeeld laadpalen aftrekken van je fiscale winst. De KIA-subsidie geldt overigens niet alleen voor laadpalen, maar voor alle investeringen in bedrijfsmiddelen.

Subsidies stapelen

Misschien wist je het al, maar de KIA-subsidie mag gecombineerd worden met de EIA-subsidie. En wat te denken van de lagere energierekeningen als je investeert in energiezuinige verlichting of zonnepanelen? Dat is dubbel goed nieuws!  

Hoe werkt de KIA-regeling?

Heb je als bedrijf geïnvesteerd, dan maak je niet automatisch aanspraak op de subsidie. Hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden, zoals:

  • Mag worden toegepast als je in één jaar minimaal € 2.600 en maximaal € 353.973 investeert in bedrijfsmiddelen.
  • Zonnepanelen vallen alleen onder deze regeling als ze worden aangemerkt als bedrijfsvermogen en dus zakelijk worden gebruikt. Klinkt logisch!
  • De investering dient minstens € 450 te zijn.

Het percentage dat je mag aftrekken hangt af van de hoogte van de investering. Tot € 63.716 gaat het om 28% van het investeringsbedrag. Kom je boven die grens uit, dan wordt het voordeel iets kleiner.