EIA-subsidie voor bedrijven

Verduurzamen zonder investering

EIA-subsidie aanvragen

Als ondernemer profiteer je graag van fiscale voordelen. Dan moet je zeker eens kijken of je gebruik kan maken van bepaalde subsidies. Zo is de EIA-regeling door de Nederlandse overheid in het leven geroepen om investeringen in bedrijfsmiddelen die energiezuinig zijn of zorgen voor minder CO2-uitstoot duurzame energie te stimuleren. EIA staat voor Energie-investeringsaftrek. Voor een zakelijke investering in duurzaamheid, bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of energiezuinige ledverlichting, kun je 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat levert gemiddeld 11% belastingvoordeel op! Verduurzamen levert dus meer op dan alleen een lagere energierekening. Nog meer voordeel uit EIA halen? Combineer EIA met VAMIL

Wat zijn de voorwaarden?

De overheid heeft voor 2023 een budget van €249 miljoen beschikbaar gesteld. Het is echter niet zo dat je automatisch aanspraak kan maken op de EIA-subsidie. Dat zou te mooi zijn! Er zijn enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen om de subsidie aan te kunnen vragen en ook daadwerkelijk te ontvangen. Enkele van deze voorwaarden zijn:

  • Het product staat op de Energielijst en voldoet aan de eisen
  • De investering bedraagt minstens € 2.500 per bedrijfsmiddel
  • Aanmelden binnen 3 maanden na aangaan investeringsverplichting

Voor het aanvragen van de EIA, is eHerkenning met machtiging RVO-diensten op niveau eH2+ nodig. Heb je dat niet? Wij regelen het voor je! Meer weten of EIA aanvragen? Neem contact met ons op!