Wessels Mode in Rijssen is onderweg naar energieneutraal

Zonnepanelen op het dak van je kledingzaak

Aan de slag voor Wessels Mode in Rijssen

Ard Wessels is de trotse eigenaar van Wessels Mode in Rijssen. Hij heeft een dameskledingzaak voor moeder en dochter. Gezellig winkelen staat daarbij centraal. Het personeel verwelkomt je met een lach en ook door de aankleding en de verlichting voel je je meteen welkom.

Zonnepanelen als stap richting energieneutraal 

Door slim met energie om te gaan en door te investeren in energiezuinige winkelverlichting had Ard al wat stappen in het verduurzamingsproces gezet. Vergeleken met een paar jaar geleden gebruikt de winkel al drie tot vier keer minder energie. Om de winkel van de benodigde energie te voorzien, heeft hij gekozen voor zonnepanelen. De investering in 86 zonnepanelen zorgt ervoor dat hij minder afhankelijk is van energieleveranciers. Ook is hij hoge energierekeningen voor. Door de energieopbrengst van de zonnepanelen en besparingen uit het verleden, gaat de winkel steeds verder richting ‘energieneutraal’. En een bijkomend voordeel van het zelfvoorzienende karakter van de zonnepanelen is dat het ook rust en zekerheid geeft. Het is een zorg minder.

Zonnepanelen met ISDE-subsidie

Voor de financiering van zonnepanelen voor (kleding)winkels is de ISDE-subsidie beschikbaar. Dat scheelt een aanzienlijk bedrag, dat de winkel niet zelf hoeft op te hoesten.

0
CanadianSolar Zonnepanelen
0 kWh
Verwachte opbrengst per jaar
0 kg CO2
CO2-reductie per jaar

Deel project:

Besparen zonder investering. Zorgeloos.

Weten wat jij kan besparen?