Duurzaam en biologisch bier brouwen bij Waterland Brewery

Aan de slag voor Waterland Brewery

Zonnepanelen op je bedrijfspand

Waterland Brewery brouwt in Monickendam toffe biologische bieren en deze worden opgeslagen in een gloednieuw pand in Purmerend. Dit pand in Purmerend mocht LedsGoEco een stukje duurzamer maken.

Duurzaam biologische bieren brouwen 

Om alle biologische bieren uit het assortiment te kunnen brouwen, werkt Kristian samen met een andere biologische bierbrouwerij in België. Deze brouwerij haalt het grootste deel van hun energie uit zonnepanelen. En dat wilde Kristian ook voor zijn brouwerij. Zo energieneutraal mogelijk ondernemen staat voor hem centraal. Kristian was dan ook vroeg bezig met het maken van duurzame plannen voor het nieuwe pand.

Zonnepanelen voor een goede prijs

Net na Corona, toen de energieprijzen omhoog gingen, ging Kristian opzoek naar aanbieders van zonnepanelen. Via onze website kwam hij bij LedsGoEco terecht en algauw kwam een van onze adviseurs langs voor een afspraak. We hebben meegedacht door de zonnepanelen vroegtijdig te bestellen. Daardoor heeft Kristian zijn zonnepanelen nog tegen een gunstig tarief kunnen krijgen, want tegen de tijd dat het pand af was, lagen de prijzen veel hoger. 

Duurzaam verwarmen

Voor de opslag van de bieren is de temperatuur in het pand voldoende constant, maar in het kantoor is het wel prettig als er gekoeld en verwarmd kan worden. Daarom is daar een airco geplaatst.

Compleet ontzorgd

“Ik heb er helemaal geen omkijken naar gehad.” – Kristian Kieft

Van subsidieaanvraag tot en met de installatie van de zonnepanelen en airco heeft LedsGoEco de zorg uit handen genomen en met succes, want Kristian heeft zich van begin tot eind ontzorgd gevoeld. 

CanadianSolar Zonnepanelen
0
Energiebesparing per jaar
0 kWh
Reductie per jaar
0 kg CO2

Deel project: