Zonnepanelen slim ingezet bij Van Heeren Dordrecht

Zonnepanelen op het dak van je bedrijf

Aan de slag voor Van Heeren Dordrecht

Martin van Heeren, eigenaar van Van Heeren Dordrecht B.V. vond het de hoogste tijd om energie op te wekken voor zijn bedrijfsgebouwen. Daarom heeft hij verschillende partijen benaderd die hem daarbij konden helpen. Met LedsGoEco vond hij de communicatie het prettigst. Dat gaf voor hem de doorslag om met LedsGoEco te werken. 

Zo zijn we te werk gegaan

Het was een uitdagende klus met een uitgebreid AC- traject. Er was voor deze pv installatie een extra verdeelkast nodig en er is gebruik gemaakt van een power manager. Het gaat bij dit project om een groot zakelijke aansluiting. Salderen is hierdoor niet mogelijk. De power manager zorgt dat de zelfconsumptie van zonne-energie wordt geoptimaliseerd, waardoor er gedurende de dag maximaal geprofiteerd wordt van zonne-energie.

Ook beveiligt de powermanager de hoofdzakering tegen overbelasting van hoge pieken terug geleverde stroom bij veel zon, waardoor je meer zonnepanelen kunt plaatsen. 

Een bijkomend voordeel is, dat het ook inzage geeft in je energieverbruik waarmee je kunt sturen op de verdeling van energieverbruiken over de dag. Aangezien er vooral overdag veel energie gebruikt wordt, kan zo’n 70% van de opgewekte energie meteen gebruikt worden. Met oog op de toekomst was dit een interessante optie, zeker met de huidige energieprijzen.

Wat was het resultaat?

In totaal zijn er 213 zonnepanelen van het merk CanadianSolar conform Scope 12 geïnstalleerd. Ze zijn de Scope12 inspectie met succes ondergaan.

De zonnepanelen zorgen voor een groot deel van de stroomvoorziening van de huurders die Van Heeren heeft. Hij is nu deeltijd energieleverancier en dat bevalt goed. 

CanadianSolar Zonnepanelen
0
Verwacht opgewekt vermogen
0 kWh
CO2-reductie per jaar
0 kg

Deel project: