Keurslagerij Steltenpool wekt energie op met zonnepanelen

Zonnepanelen op het dak van je bedrijf

Aan de slag voor Keurslagerij Steltenpool

Op de grens van de Veluwe en de Utrechtste heuvelrug bevindt zich een ambachtelijke Keurslagerij met een hyper moderne winkel waarbij aan álles is gedacht; werkgemak, milieu én veel winkelplezier!

Een begrip in Hoevelaken

Deze slagerij is al sinds 1988 een begrip in Hoevelaken. Samen met zijn vrouw heeft Gerard Steltenpool de winkel gemaakt tot wat die nu is. Je kunt er terecht voor diverse soorten vlees, maar ook voor broodjes en zelfs hele maaltijden.

Hoge energiekosten

Zoals je begrijpt, zorgt het hebben van een slagerij voor veel energieverbruik. Daarom is verduurzamen een belangrijk thema voor de winkel. Ze maken gebruik van duurzaam verpakkingsmateriaal, halen zoveel mogelijk producten uit de buurt en besparen energie met dichte koelingen. Daarnaast maken ze gebruik van ledverlichting en staan lichten niet onnodig aan. En dat is nog lang niet alles wat er in de winkel gedaan wordt om het energieverbruik te verminderen.

Beperkt door ruimte

Een van de laatste verduurzamende maatregelen die Gerard heeft genomen, was het laten plaatsen van 34 zonnepanelen. Door het beperkte dakoppervlak kunnen deze zonnepanelen niet het volledige energieverbruik dekken. Maar de zonnepanelen wekken wel zo’n 20% van het energieverbruik in de winkel op. Alle beetjes helpen. En om in de toekomst mogelijk toch meer energie zelf op te wekken, wordt er nog nagedacht over een ‘zonne-carport’.

CanadianSolar Zonnepanelen
0 460 WP
Verwachte opbrengst
0 kWh per jaar
CO2 besparing
0 kg per jaar

Deel project: