Flikkervrije verlichting voor Hultafors Group Netherlands

Ledverlichting op je werkplek

Aan de slag voor Hultafors Group Netherlands

Hultafors wilde graag de TL-verlichting in hun vergaderruimte vervangen door led-verlichting. Ze hebben via het contactformulier contact gezocht met LedsGoEco. Onze adviseur is kort daarna langs geweest voor een inventarisatie. Ook was de wens om niet alleen energiezuinige verlichting te krijgen, maar ook beter en meer licht. De vergaderruimte was namelijk vaak nogal donker, dus meer licht was voor hen een extra prettige bijkomstigheid.

Zo zijn we te werk gegaan

Aangezien de vergaderruimte door Hultafors regelmatig gebruikt wordt voor videoconferences, is het van belang dat er flikkervrije verlichting geplaatst wordt. Want flikkeringen in het licht zijn hinderlijk voor de partij aan de andere kant van de camera. Daarnaast is ontspiegeling (UGR <19) een belangrijk aspect om rekening mee te houden, om te voorkomen dat het licht weerkaatst op het scherm.

We hebben Hultafors twee opties geboden:

  • led panelen die schakelbaar zijn met de bestaande lichtschakeling, maar dimbaar en niet instelbaar wat betreft lichtsterkte
  • led panelen met digitale geavanceerde casambi sturing. Dit vanwege de wens om achterin de ruimte meer licht te creëren dan voorin waardoor ook de achterste rijen zichtbaar zijn tijdens videoconferences.

Na bezoek ter plaatse bleek dat er ook in de hal nog TL-verlichting aanwezig was. Deze hebben we vervangen door ledpanelen, waardoor alle verlichting nu energiezuinig is.

Het resultaat!

“De monteurs hebben prima werk afgeleverd en we hebben net even een test LifeSize gedaan en dat werkt nu perfect! Genoeg verlichting achterin de zaal en geen trilling dus helemaal top.”

Ledpanelen
0 UGR<19 (32W)
Lumen
0 (flicker <5%)
K
0 (lichtkleur: natuurlijk wit)

Deel project:

Besparen zonder investering. Zorgeloos.

Weten wat jij kan besparen?