Hogenu B.V. op de toekomst voorbereid

Aan de slag voor HOGENU BV

Deze zonnepaneleninstallatie is 'accu-ready'

Hogenu B.V. is een bedrijf in Vlaardingen dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, fabriceren en monteren van onder andere rookgasafvoersystemen. Ook zij zochten een manier om slim met energie om te gaan en zich voor te bereiden op de toekomst. In hun geval wilden ze hun verbruik zelf opwekken en ook op kunnen slaan.

De uitdaging

Waar een wil is, is een weg. Eerst leek het of het dak van Hogenu niet sterk genoeg zou zijn voor zonnepanelen. Op basis van een dakconstructieberekening, leek het gelukkig wel mogelijk om zonnepanelen met ballast op het platte dak te plaatsen.

Onze oplossing

De wens van Rob van der Genugten was om het eigen verbruik van zijn bedrijf op te kunnen wekken. Met 140 zonnepanelen op het dak, is het gelukt om dit te realiseren. Omdat je natuurlijk te maken hebt met verschil in momenten waarop energie wordt opgewekt en waarop energie wordt verbruikt, wilde Rob graag de groene energie zo slim mogelijk kunnen inzetten. Zeker als straks de saldering wordt afgebouwd. Daarom koos Hogenu voor 4 kleinere omvormers i.p.v. 1 grote. Deze 10KTL omvormers zijn namelijk geschikt om hier accumodules op aan te sluiten. Ook is er een smartlogger geplaatst, waardoor zijn opgewekte en verbruikte vermogen goed in kaart kan worden gebracht. Hierdoor wordt inzichtelijk wat voor Hogenu de beste opslagcapaciteit zal zijn. Kortom: Hogenu schakelt straks eenvoudig over op een accu en is helemaal voorbereid op de (groene) toekomst!

0 410 WP
CanadianSolar Zonnepanelen
0 kWh
Verwachte opbrengst per jaar
0 kg CO2
CO2 besparing

Deel project:

Besparen zonder investering. Zorgeloos.

Weten wat jij kan besparen?