Fijner werken bij Hanaro Europe B.V. door LED

Ledverlichting voor je hele bedrijf

Energiezuinige ledverlichting: besparen én fijner werken!

Hanaro Europe B.V. was opzoek naar mogelijkheden om hun bedrijf te verduurzamen met ledverlichting. Daarom zijn we op bezoek geweest om de mogelijkheden te bekijken.

De oplossing!

Het advies was om voor de kantoren en spreekkamers te kiezen voor een Back-lit paneel met ontspiegeling (UGR <19).

Dit zorgt voor minder weerkaatsing van het licht op de beeldschermen. Daarnaast zorgt het Back-lit systeem ervoor dat de panelen geen donkere randen krijgen. Veel ‘normale’ led panelen vertonen verkleuringen langs de randen naarmate ze ouder worden. Met het Back-lit systeem wordt dit voorkomen.

Ook was het advies om een energiescan uit te laten voeren. Zodat de energiebesparing ook aangetoond kon worden bij de RVO en om te voldoen aan de energiesparingsplicht.

Wat was het resultaat?

We hebben alle verlichting vervangen. Een deel is vervangen door Back-lit ledpanelen en een deel door ledtubes. De energiescan is uitgevoerd en ze hebben het rapport ontvangen. Ook hebben we de EIA subsidie aangevraagd en ontvangen.

Na de eerste aanpassingen zijn ook de verlichting in de hallen vervangen en aangepast. De verlichting moest worden geschakeld in segmenten om nog gerichter te verlichten en dus nog meer energie en kosten te besparen.

Ledpanelen
0 (flikkervrij, UGR<19)
Ledtubes
0 6000K
Energiebesparing
0 %

Deel project:

Besparen zonder investering. Zorgeloos.

Weten wat jij kan besparen?