Zonnepanelen bij Buurtsuper Minnertsga

Zonnepanelen op het dak van je supermarkt

Aan de slag voor Buurtsuper Minnertsga

Zonnepanelen zijn voor supermarkten een interessante investering. Op de momenten dat de zonnepanelen de meeste energie opwekken, wordt meestal ook de meeste energie gebruikt. Maar voor je aan zo’n investering begint, wil je natuurlijk wel weten hoe je dat gaat financieren. 

Zonnepanelen leasen, een slimme keuze voor je bedrijf 

Zoals het een echte ‘kruidenier’ betaamt, kijk je vooral wat het meeste geld oplevert. In dit geval was het voor Minnertsga de meest slimme manier om de zonnepanelen te leasen. De financiering hebben we aangevraagd en kon snel geregeld worden. Hier had Buurtsuper Minnertsga geen omkijken naar. Door voor financiering te kiezen (in plaats van  dakhuur) kon de buurtsuper ook profiteren van fiscale voordelen. Zo hebben we de EIA voor hen aangevraagd en toegekend gekregen.
En nog mooier: in plaats van dat hij nu maandelijks geld wegbrengt naar de energieleverancier, bouwt hij nu eigen vermogen op door zijn geld te investeren in aflossing van zijn installatie. En dan hebben we het nog niet gehad over zijn maandelijkse besparing waarvan hij al vanaf dag 1 profiteert.

De dakconstructie verzwaren voor zonnepanelen

Voor Buurtsuper Minnertsga hebben we ook een statische berekening laten maken. Uit de berekening bleek dat het dak nog niet sterk genoeg was voor de 95 panelen. Samen met de constructeur hebben we onderzocht hoe dit zo degelijk en simpel mogelijk kon worden uitgevoerd, waardoor Minnertsga met een kleine aanpassing zonder al te grote dakrenovatie toch zonnepanelen op zijn dak kon plaatsen.

0 Canadian Solar
Zonnepanelen
0 kWh
Energiebesparing per jaar
0 kg CO2
CO2-reductie per jaar

Deel project:

Besparen zonder investering. Zorgeloos.

Weten wat jij kan besparen?