LED verlichting voor Bos Trailers

Ledverlichting voor je trailerservice

Aan de slag voor Bos Trailers

Peter Bos: “Sinds 1 juli 2019 geldt de informatieplicht energiebesparing. Hiervoor hebben LedsGoEco opdracht gegeven een energiescan uit te laten voeren. Eén ding was toen duidelijk: we willen energie besparen. Omdat er ook een grote wens was de verlichting te verbeteren, hebben we het besluit genomen over te stappen op ledverlichting van LedsGoEco. Aan mijn mensen, die dagelijks werken met het licht, heb ik gevraagd wat de wensen waren. Zij gaven aan dat het licht goed op de trailers moet schijnen, zonder er hinder van te hebben.”

Zo zijn we te werk gegaan

In de putten zijn ledstrips aangebracht. Omdat het lange lengtes betrof, zijn er om de 5 meter led-drivers aangebracht. Zo is de lichtopbrengst overal gelijk. Er is gekozen voor het aanbrengen van ledstrips, in plaats van het vervangen van de lichtbakken voor een led variant. Op deze manier kan er nu zonder hinder gewerkt worden. Bijkomend voordeel: de ledstrips zijn makkelijk te reinigen.

Het resultaat!

Peter Bos: “De wens was dat het licht mooi omhoog schijnt en dat het goed op de trailer schijnt. Dit is gelukt, we zijn heel tevreden!

Wat ik erg bijzonder vind, is dat slechts 4 highbay lampen een mooier en beter licht genereren dan de hele rij TL-verlichting die er eerst hing. We zijn hiervoor zelf wel bezig geweest om TL-buizen te vervangen door een LED-variant, maar nu is er een totaaloplossing. Dit ziet er veel netter uit. We zijn er blij mee en het bespaart gewoon energie en kosten. Dat gaat samen op.”

Armaturen excl. ledstrips
0
Terugverdientijd
0 jaar
Energiebesparing
0 kWh/jaar

Deel project:

Besparen zonder investering. Zorgeloos.

Weten wat jij kan besparen?