Gratis dakscan voor zonnepanelen!

Bereken je rendement

Zonnepanelen op m'n dak; is dat slim?

De keuze voor het wel of niet installeren van zonnepanelen gaat niet over één nacht ijs. Dat snappen wij maar al te goed. Want wat levert het op? En kan het wel op mijn dak? Wat is de terugverdientijd? En wat als de saldering eraf gaat? Genoeg vragen. 

Dus waar moet je beginnen? Wij helpen je graag op weg. Hoe?

  • Met de calculator hieronder kun je snel en makkelijk zien wat zonnepanelen jou op kunnen leveren. Smaakt het naar meer?
  • Vraag dan een gratis dakscan aan. Met de dakscan krijg je inzicht in hoeveel panelen er op jouw dak passen, hoeveel energie je ermee kan opwekken, of je last hebt van schaduw, van welke subsidies je kunt profiteren, wat de terugverdientijd is en nog veel meer. 
  • Spreekt het resultaat van de dakscan je aan en lijken zonnepanelen een interessante optie te zijn? We helpen je graag bij de realisatie van een nette installatie met degelijke materialen. Maar we regelen ook de aanvraag van financiering en subsidies!

Benieuwd wat jouw dak je op kan leveren? Vraag een gratis dakscan aan!

Vraag nu een gratis dakscan aan!

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Check je besparing

Wat is mijn dak waard?

Om je alvast een indicatie te geven van wat zonnepanelen op kunnen leveren, kun je gebruik maken van onderstaande calculator. 

Met het schuifje kun je aangeven hoeveel zonnepanelen er op je dak geplaatst kunnen worden. Je maakt hiervan eenvoudig een schatting door het oppervlak van je dak te delen door twee. Dus heb je een dak van 20 bij 40 meter, dan kunnen er globaal 400 panelen op je dak. Schuif het bolletje naar rechts en je krijgt direct een indicatie wat het je maandelijks minimaal op kan leveren. Smaakt dit naar meer? Vraag dan de gratis dakscan aan! 

Let op: je zonneoogst pakt nog hoger uit door gebruik te maken van subsidies. Het (fiscale) voordeel hiervan, zit namelijk nog niet in de calculator verwerkt. In de gratis dakscan brengen we dit wél precies in kaart. Net zoals dit inzicht geeft in het meest ideale legplan, de energiebesparing en de terugverdientijd van de zonnepanelen. 

Bereken direct je zonne-oogst!

Schat in hoeveel zonnepanelen je op je dak kwijt kunt, zet onderstaande calculator aan het werk door de knop te verschuiven en je ziet direct wat het je kost én oplevert! 

                   Calculator

{{ thankYouPage.title }} {{ thankYouPage.description }}
{{ thankYouPage.order_title }} {{ getOrder.orderId }}
Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
B2B
... en profiteer direct van extra cash!
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Heb je een promotiecode?
Promocode Verberg Toon

Meer weten? Snappen we.

Je vult je gegevens in en wij doen de rest! Je wordt gebeld door een van onze adviseurs om door te nemen om welk dak(en) het precies gaat, wat voor soort aansluiting je hebt en of er speciale wensen zijn.

Met behulp van onze software en eventueel een locatie bezoek, rekenen we vervolgens uit hoeveel zonnepanelen er op jouw dak kunnen, wat de verwachte jaarlijkse energieopbrengst is en je terugverdientijd.

Wil je profiteren van de voordelen van zonnepanelen op je dak, maar weet je niet zeker of jouw dak wel geschikt is? Er zijn verschillende factoren die bepalen of je dak geschikt is voor zonnepanelen.

Denk bijvoorbeeld aan onderstaande punten:
1. Oriëntatie en hellingshoek: De ideale oriëntatie van zonnepanelen is op het zuiden gericht. Maar ook oost en west zijn goede opties. De ideale hellingshoek van zonnepanelen is tussen de 15 en 35 graden.
2. Schaduwvrije oppervlakte: Zorg dat de panelen geplaatst worden op een oppervlakte waar de meeste uren zonlicht op vallen zonder enige schaduw van bijvoorbeeld bomen of andere gebouwen.
3. Draagkracht: Zonnepanelen wegen tussen de 15 en 20 kilogram per vierkante meter. Check daarom of jouw dak sterk genoeg is om het extra gewicht te dragen. Een constructieberekening kan hierbij uitkomst bieden.
4. Dakbedekking: Controleer de staat van de dakbedekking. Zorg dat deze in goede staat verkeert en geen scheuren of beschadigingen bevat.

Aan een dakscan zitten geen kosten verbonden en is ook geheel vrijblijvend. Zo krijg je op een laagdrempelige manier een goede indicatie van de opbrengsten en kosten van een zonnepaneleninstallatie op je dak.

In een dakscan wordt beoordeeld wat zonnepanelen op jouw dak je kunnen opleveren. Er wordt geen rekening gehouden met de draagkracht van het dak.

De draagkracht wordt berekend bij een dakconstructieberekening, ook wel statische berekening genoemd.

TOFFE PROJECTEN

Hier wordt al fors bespaard

We hebben al heel wat bedrijven blij mogen maken met een zonnepaneleninstallatie en energiezuinige ledverlichting. Laat je inspireren!

Project

Wessels Mode in Rijssen is onderweg naar energieneutraal

Project

Zonnepanelen slim ingezet bij Van Heeren Dordrecht

Project

Geerlings Groente en Fruit op zonne-energie

Hoe het werkt

Let's save some money!

Verduurzamen is vaak wel een wens, maar waar moet je beginnen? LedsGoEco adviseert, realiseert en financiert. Zo krijg je inzicht in bespaaropties, weet je welke technieken of producten passen bij jullie situatie zijn en of het financieel haalbaar is. 

1 - Calculator

Bereken alvast hoeveel zonnepanelen er op je dak kunnen en wat die je zouden opleveren. Zo heb je vast een idee van de opbrengst! Bonus: de werkelijke opbrengst is waarschijnlijk nog hoger, want eventuele subsidies zijn hier niet in meegenomen.

2 - Dakscan

Een scan is pas een goede scan als de informatie over jullie locatie compleet is. Daarom nemen we contact met je op om o.a. jullie verbruik, de aansluiting en persoonlijke voorkeuren te bespreken, zodat we je een zo accuraat mogelijke uitslag van de scan kunnen geven.

3 - Uitslag dakscan

Wanneer je de uitslag van de scan binnen hebt, weet je wat de verwachte energieopbrengst in kWh per jaar is, maar ook de terugverdientijd en de CO2-besparing. Aan de hand van de uitslag kun je een goede inschatting maken of zonnepanelen interessant zijn voor jou.

4 - Dak geschikt?

De knoop is doorgehakt: jullie gaan energie besparen met zonnepanelen! We gaan graag voor je aan de slag. Wij maken een legplan op maat, vragen eventuele subsidies en financiering voor je aan en onze deskundige monteurs plaatsen alles volgens plan!

Ja, ik wil besparen zonder investering

Wij staan voor je klaar

Geïnteresseerd? Leuk!
Wij helpen je graag.

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.