SCIOS Scope 12 voor zonnepanelen

Verduurzamen Met MEER ZEKERHEID

Een goede installatie met Scope 12

De SCIOS Scope 12 inspectie is in het leven geroepen om de veiligheid van zonnestroominstallaties te waarborgen. Naast dat je weet dat de zonnepanelen op de juiste manier zijn geïnstalleerd, kan er door verzekeraars om een Scope 12 inspectierapport gevraagd worden als je je pand met zonnepanelen op het dak verzekerd wilt hebben. Kortom zo zorg je voor een veilige werkomgeving voor jezelf en je medewerkers.

Wil je een zonnepaneleninstallatie die voldoet aan de normen en meteen een Scope 12 keuring laten uitvoeren? Wij regelen het voor je.

Wat is een Scope 12 keuring?

De Scope 12 keuring is een elektrische inspectie. De complete installatie wordt bekeken, doorgemeten en getest door een onafhankelijk inspectiebureau. De inspecteur beoordeeld bijvoorbeeld het stringplan, de brandveiligheid en of het systeem correct is geïnstalleerd.

Door een Scope 12 keuring uit te laten voeren toon je aan dat je zonnepaneleninstallatie volgens de norm is geïnstalleerd. Het brandrisico wordt hiermee tot het minimum beperkt.

Voor veel verzekeraars is een Scope 12 goedgekeurde installatie een eis om zonnepanelen te willen verzekeren. Vaak stellen verzekeraars deze eis vanaf 40 panelen.

Volledig ontzorgd 

Wanneer je een Scope 12 keuring in wilt plannen, heb je de keuze uit veel verschillende inspectiebureaus. LedsGoEco heeft ervaring met verschillende inspectiebureaus en kan je al het werk uit handen nemen. Zo regelen we alle benodigde documenten, die nodig zijn om een Scope 12 keuring uit te laten voeren.

De documenten die nodig zijn voor een Scope 12 keuring plaats kan vinden, zijn o.a.: de stringberekening, het ballastplan en een legplan, maar ook een dakconstructieberekening.

Wij zorgen dat de dakconstructieberekening wordt gemaakt en dat de documenten aangeleverd worden bij de inspecteur. Dan weet je zeker dat alles netjes wordt geregeld en heb jij er geen omkijken naar.

Besparen zonder investering. Zorgeloos.

Weten wat jij kan besparen?