Energiescan voor bedrijven

Voldoet jouw bedrijf al aan de Informatieplicht Energiebesparing?

Je energieverbruik in kaart

Vanaf 2023 ben je verplicht energie te besparen als je meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas verbruikt. Dit wordt ook wel de Informatieplicht Energiebesparing genoemd. Met een energiescan kun je de mogelijke energiebesparing in kaart brengen en aantonen.

Naast voldoen aan de verplichting is het sowieso slim om te zien hoe je energie kunt besparen. Kantoorverlichting of verlichting in de werkplaats brandt de hele dag. Daar is dus veel voordeel te behalen. En is het wel nodig om je hele pand te verwarmen of kun je beter gericht verwarmen met infrarood panelen? Met een energiescan van LedsGoEco wordt het huidige energieverbruik in kaart gebracht. En nog beter: we maken inzichtelijk wat jullie kunnen doen om energie te besparen. 

Naast de kostenbesparing, brengt verduurzaming ook andere voordelen met zich mee. Bijvoorbeeld het verbeteren van de werkomstandigheden, het verlagen van jullie ‘footprint’ en je geeft vorm aan de uitvoering van je MVO-beleid. 

Subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen

Wist je trouwens dat een energiescan soms als voorwaarde wordt gesteld voor het ontvangen van subsidie op energiebesparende maatregelen? Een extra reden om de energiescan te laten uitvoeren. Met de EIA– en de KIA-regeling profiteer je van fiscaal voordeel, omdat je tot wel 73% van de investering in mindering kan brengen op de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

 

Welke maatregelen gelden voor jouw bedrijf? 

Per bedrijfstak is met de overheid afspraken gemaakt over de te nemen besparende maatregelen. Daarom gelden er voor een garagebedrijf andere regels dan voor een bakker. Op de website van het RVO kun je checken of je aan de Informatieplicht Energiebesparing moet voldoen. Op de website vind je bovendien welke maatregelen voor jou gelden.

Geen verplichting vanuit de Wet Milieubeheer?
Heb je geen verplichting tot energiebesparing vanwege de Wet Milieubeheer? Dan kun je vanuit het oogpunt van ‘zorgplicht’ energiebesparingen overwegen. En uiteindelijk rendeert je bedrijf beter met lagere kosten. En dat is precies waar een energiescan inzicht in geeft. Zodat je duurzaam bouwt aan de reputatie en groei van je onderneming.

 

LedsGoEco ontzorgt je van A tot Z

Wel voldoen aan de gestelde eisen, maar liever focussen op je onderneming? Onze kracht ligt in het ontzorgen van ondernemers. Laat ons de energiescan voor jullie doen. Komen hier energiebesparende maatregelen uit naar voren? We begeleiden je graag bij alle stappen die hiervoor nodig zijn. Zoals de installatie van ledverlichting, zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen. Plus: de financiering en subsidieaanvragen voor bijvoorbeeld de ISDE regelen we ook voor je. Voor bedrijven met verschillende vestigingen of een complexe infrastructuur kunnen wij ook een energieaudit uitvoeren. 

Besparen zonder investering. Zorgeloos.

Weten wat jij kan besparen?