Zonnig Zuid-Holland subsidie

Verduurzamen zonder investering

Subsidie voor grote daken in Zuid-Holland

Deze subsidie liep tot 2023 en is dus niet meer beschikbaar.

Provincie Zuid-Holland wil zoveel mogelijk bedrijven stimuleren om zonnepanelen op het dak te leggen. Daarom geeft provincie Zuid-Holland subsidie aan eigenaren van grote daken die (nog) niet geschikt zijn voor zonnepanelen. 

Je krijgt subsidie voor:

 
Kortom deze subsidie maakt het een stuk aantrekkelijker om je dak klaar te maken voor zonnepanelen. En bij LedsGoEco ben je aan het juiste adres voor het installeren van lichte panelen, het verzorgen van de asbestsanering en renovatie, maar ook voor het precies doorrekenen van noodzakelijke versterkingen (en het aanleveren van de materialen daarvoor). Zo kan ook jouw bedrijf gebruik maken van zonne-energie! 
 

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

De subsidie van de provincie Zuid-Holland bedraagt €80 per gerealiseerde kWp met een maximum van €100.000. Laten we hier een rekenvoorbeeld op loslaten:

Stel dat je een zonnepaneleninstallatie van 100 zonnepanelen wilt plaatsen op een dak. Het totale vermogen van deze installatie komt dan op 40.000 Wp. 
Provincie Zuid-Holland keert per geïnstalleerde kWp 80 euro uit: 40 x 80 = €3.200,-

Dit betekent dus dat je aan Zuid-Holland subsidie eenmalig ongeveer €3.200 ontvangt als je 100 zonnepanelen laat installeren. Klinkt goed, toch? Zoals altijd zijn hier wel wat voorwaarden aan verbonden.

De voorwaarden:

  • Je bent eigenaar of pachter van het dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd.
  • Het dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd is gelegen in de provincie Zuid-Holland.
  • De zonnepanelen hebben een totale capaciteit van tenminste 15 kilowatt-piek (circa 45-50 panelen)
  • De subsidie wordt gebruikt voor het geschikt maken van daken (of installeren van lichtgewichtpanelen) in combinatie met de aanschaf en installatie van zonnepanelen.
  • De subsidieaanvraag moet worden ingediend voordat de zonnepanelen worden geplaatst. Voor asbestverwijdering geldt dit niet.
  • Het dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd, is gelegen op dezelfde netaansluiting als het dak waarvan het dak beschikbaar is gemaakt.
  • De oppervlakte die de panelen innemen, mag niet groter zijn dan de oppervlakte van het dak dat je klaar gaat maken voor het plaatsen van zonnepanelen.

 

Voor het aanvragen van de Zonnig Zuid-Holland subsidie is eherkenning met machtiging RVO-diensten op niveau eH2+ nodig. Heb je dat niet? Wij helpen je! Meer weten of subsidie aanvragen? Laat je gegevens achter onderaan deze pagina en we nemen contact met je op!

Hoe het werkt

In 4 stappen Zonnig Zuid-Holland Subsidie aanvragen

Gebruik maken van Zonnig Zuid-Holland subsidie en profiteren van zon op je dak? Geen probleem, wij regelen dit graag voor je zodat je hier geen omkijken naar hebt.

1 - Voorbereiding

Voor de aanvraag van deze subsidie heb je een projectplan nodig bestaande uit: o.a. een dakconstructieberekening, tekening van het dak, een tijdsplanning, een gespecificeerde offerte en factuur. Hier gaan we mee aan de slag.

2 - Ondertekenen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zodra het projectplan afgerond is, hoef je alleen het formulier/machtiging te tekenen.

3 - Subsidieaanvraag

We vragen de subsidie voor jullie aan en volgen deze op. We reageren op mogelijke aanvullende vragen. 

4 - Uitkeren subsidie

Daarna krijg je de Zuid-Holland subsidie uitgekeerd. 

Ja, ik wil besparen zonder investering

Wij staan voor je klaar

Geïnteresseerd? Leuk!
Wij helpen je graag.

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.