Je pluimveestal goed verlicht

Beter licht, beter welzijn

Ledverlichting voor pluimvee

Kippen en licht; het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedere pluimveehouder heeft zo zijn eigen manier hiervoor gevonden. Maar wist je dat kippen licht(kleur) anders waarnemen dan mensen? Ze hebben een wijder gezichtsveld en kunnen meer kleuren onderscheiden. Een goede lichtverdeling zorgt ervoor dat de kippen zich optimaal verdelen over de stallen. Kippen zitten niet graag in het donker, dus schaduwplekken wil je voorkomen. Dankzij speciaal ontwikkelde armaturen voor pluimvee stallen wordt de ideale lichtverdeling behaald, zonder dat er teveel schaduw wordt gecreëerd. Kippen blij, jij blij!

Bij het verlichten van een kippenstal komt dus veel kijken. Deze factoren hebben allemaal invloed op het welzijn van je pluimvee en dus ook op het kippengedrag:

  • verdeling van het licht
  • lichtkleur en -niveau
  • hoeveelheid licht
  • lichtritme

 

Het vinden van de juiste balans tussen deze vier factoren is de uitdaging. En daar houden wij van! Wij helpen je graag met een lichtplan en het installeren van de juiste stalverlichting. Want beter licht draagt bij aan betere gezondheid en productiviteit.