Zonnepanelen als stap naar meer zelfvoorziening bij Veehouderij van Zandwijk

Aan de slag voor Veehouderij van Zandwijk

Zonnepanelen als stap richting zelfvoorziening

Veehouderij van Zandwijk heeft de wens om zelfvoorzienend te zijn, zowel op het gebied van voedsel als energie. Met een combinatie van koeien, kippen en het verbouwen van voedsel zijn ze al een flinke tijd bezig om zoveel mogelijk van eigen land te halen. Ook op het gebied van energie wilden ze dit zoveel mogelijk in eigen hand hebben door energie te produceren op de momenten waarop ze het meest nodig hebben.

Oorspronkelijk was het idee een windmolen, maar vanwege uitdagingen met de gemeente was dit geen haalbare kaart. Daarom kozen ze voor zonnepanelen als eerste stap richting zelfvoorziening.

Met de installatie van 72 410 WP Canadian Solar zonnepanelen in oost-west-opstelling hebben we het bedrijf geholpen om een groot deel van hun energiebehoefte te dekken met zonne-energie. Bovendien hebben we ruimte vrijgelaten voor een mogelijke toekomstige windmolen of extra zonnepanelen.

Deze investering in zonne-energie draagt niet alleen bij aan de vermindering van CO2-uitstoot, maar misschien nog wel belangrijker, het legt een basis voor een onafhankelijke toekomst.

Zonnepanelen
0 Canadian Solar
Verwachte opbrengst per jaar
0 kWh
Reductie per jaar
0 kg CO2

Deel project:

Besparen zonder investering. Zorgeloos.

Weten wat jij kan besparen?