In Den Ham verduurzaamt Ronnie Willems zijn pluimveebedrijf

Zonnepanelen op het dak van je kippenschuur

Aan de slag voor Ronnie Willems

In het oosten van het land heeft Ronnie Willems een pluimveebedrijf. Ronnie is druk met het verduurzamen van zijn bedrijf. Dit doet hij om de energierekening laag te kunnen houden, maar ook om te voldoen aan de eisen die Albert Heijn stelt aan het kippenvlees dat ze verkopen. 

Volledig over op groene stroom

Ronnie zorgt ervoor dat hij zo min mogelijk energie gebruikt. Hij heeft de lampen in de schuur al vervangen voor ledverlichting. En hij wekt nu ook zelf zijn groene energie op met de 86 zonnepanelen van LedsGoEco.

Verduurzamen van de kippenstal

Het aantal kippen in zijn stal is de afgelopen jaren sterk afgenomen. Hierdoor hebben zijn kippen veel meer ruimte. De volgende stap is om de kippenschuur te voorzien van een uitloop. Het is alleen nog wachten op een vergunning van de gemeente om dit te kunnen realiseren.

CO2 uitstoot verminderen met zonnepanelen

Om de klimaatimpact van het kippenvlees te verkleinen, wil Albert Heijn dat de keten in 2030 minimaal 15 procent minder CO2 gaat uitstoten in vergelijking met 2018. Ronnie gaat flink wat CO2 besparen. Alleen al met zonnepanelen gaat hij 13.236 kg CO2 per jaar besparen.

0
CanadianSolar Zonnepanelen
0 kWh
Verwachte opbrengst
0 kg CO2
CO2-reductie per jaar

Deel project:

Besparen zonder investering. Zorgeloos.

Weten wat jij kan besparen?