Zonnepanelen op het dak van Het Hek in Leersum

Aan de slag voor Melkveehouderij Het Hek

Besparen op energie én kosten met zonnepanelen

Op Melkveehouderij Het Hek in Leersum wordt niet alleen veel met melkkoeien gewerkt, maar ook met diverse voertuigen. Dat maakt dat ook op dit bedrijf maandelijks een veel geld naar de energieleverancier gaat. De komst van 180 zonnepanelen gaat hier verandering in brengen.  

Meer waar voor hetzelfde geld 

Bij Teus hebben we 180 440 kW Trina panelen geplaatst in plaats van de Jinko 440 kW panelen. De Trina’s zijn normaal iets duurder, maar door een foutje van de leverancier heeft Teus nu meer kwaliteit voor hetzelfde geld. Deze glas-glaspanelen leveren uitstekende prestaties. In totaal wordt er met deze zonnepanelen meer energie opgewekt dan jaarlijks verbruikt wordt. Dit geeft Teus de ruimte om minder gas te gaan gebruiken en meer van zijn eigen opgewekte energie te gebruiken. 

Meer besparen 

Ondanks dat zonnepanelen een flink stuk goedkoper zijn geworden, blijft een zonnepaneleninstallatie natuurlijk een flinke investering. Om de kosten zo laag mogelijk te houden heeft Teus veel zelf gedaan en heeft hij gebruik gemaakt van de ISDE-subsidie. Deze subsidie was tot en met 2023 aan te vragen voor zonnepanelen. Nu kun je nog wel gebruik maken van de EIA-regeling, maar voor Teus was dit de meest interessante keuze. En door deze besparingen, kan hij weer investeren in andere duurzame middelen. Een win-win situatie dus!

0 Trina
Zonnepanelen
0 kWh
Energiebesparing per jaar
0 kg CO2
CO2-reductie per jaar

Deel project:

Besparen zonder investering. Zorgeloos.

Weten wat jij kan besparen?