Geitenbedrijf Mekkie van ‘verloren deal’ naar meer energie opbrengst

Aan de slag voor Geitenbedrijf Mekkie

Zonnepanelen op het dak van je geitenstal

Geitenbedrijf Mekkie is een jonge onderneming in Wijdewormer. Het bedrijf wordt gerund door Koen en zijn vrouw. Voorheen liepen er koeien op de plek waar het bedrijf is gevestigd. Daar is in 2020 verandering in gekomen. Vanaf die tijd lopen er melkgeiten rond in hun nieuwgebouwde stal.

Dure energie

Ook bij Mekkie liep hun vaste energiecontract af. En om de energierekening laag te houden, wilde Koen graag zonnepanelen.

Eind 2022 is een adviseur van LedsGoEco langs geweest om Koen’s wensen te bespreken. Ondanks een interessant gesprek, koos Koen vanuit financieel oogpunt voor een andere partij. 

Helaas liep dit niet zoals gehoopt, want ze hoorden niets meer van hun aanbieder. Koen besloot daarom zelf contact op te nemen en kreeg te horen dat de panelen later zouden komen. Blij was hij daar natuurlijk niet mee, maar er zat weinig anders op dan afwachten. 

Ook de nieuwe installatiedatum werd niet waargemaakt. Dit was voor Koen de druppel. Hij besloot dan ook om weer contact op te nemen met LedsGoEco.

Geluk bij een ongeluk

Doordat Koen zo lang op de zonnepanelen had moeten wachten, waren de prijzen van de zonnepanelen flink gezakt. Dit zorgde ervoor dat de offerte flink lager uitpakte dan in 2022. Voor Koen was dit gunstig, want hij wilde graag meer panelen. En dat was nu wel mogelijk. Er was wel wat haast bij, want hij had al een hoop zonne-oogst gemist.

We hebben snel geschakeld. Adviseur Kees stond de volgende dag al op de stoep om alles nog eens rustig te bespreken. De beste aanpak bleek om het project in twee delen uit te voeren. Het eerste deel op het dak van de grote stal en het tweede deel later, wanneer het dak van de andere stal was vervangen.

Een maand na het tekenen van het contract bij LedsGoEco lagen de zonnepanelen er aangesloten en wel op. Koen blij en wij blij dat we hem alsnog hebben kunnen helpen. 

CanadianSolar Zonnepanelen
0
Energiebesparing per jaar
0 kWh
CO2-reductie per jaar
0 kg CO2

Deel project:

Besparen zonder investering. Zorgeloos.

Weten wat jij kan besparen?