Zonnepanelen blijven een interessante investering voor agrariërs

30 augustus 2022

Je bedrijf toekomstbestendig maken met zonnepanelen?

Je vraagt je af of het voor jouw agrarisch bedrijf nog slim is om te investeren in zonnepanelen? Investeren in zonnepanelen lijkt niet de meest logische keuze als je niet weet of je kunt blijven doen wat je het liefste doet, namelijk boeren. Maar wat als die zonnepanelen juist zorgen dat je kunt blijven doen wat je het liefste doet? Zonnepanelen kunnen namelijk een prima extra inkomstenbron vormen!

Voor deze blog spraken we met Kees de Kruif uit Uddel. Hij heeft een kalverhouderij in Uddel en hij heeft sinds kort zonnepanelen op het dak van zijn schuur. We vroegen hem of hij de keuze voor zonnepanelen opnieuw zou zaken. Het antwoord op deze vraag was kortgezegd: Ja! In deze blog leggen we uit waarom zonnepanelen ook voor jouw bedrijf een goed idee kunnen zijn.

Zonnepanelen zorgen voor extra inkomsten én minder kosten!

Op de meeste agrarische bedrijven is er veel onbenut dakoppervlak aanwezig. Daar kun je een nieuwe inkomstenbron van maken door zonnepanelen te laten plaatsen. Als je dat doet vang je veel meer dan één vlieg in één klap:

  • Je creëert een extra inkomstenbron zonder daar ruimte voor in te leveren.
  • Je hoeft minder afhankelijk te zijn van gas en energieleveranciers.
  • Je zorgt voor duurzaam opgewekte energie.
  • Het maakt investeren in duurzame apparatuur interessanter, want je kunt gebruik maken van je eigen opgewekte stroom.

 

Naast deze interessante voordelen is de terugverdientijd gunstig. Sommige investeringen hebben een lange terugverdientijd. Bij zonnepanelen valt de lengte van de terugverdientijd door de huidige energieprijzen en subsidies mee. Met 5 jaar kun je de zonnepanelen vaak al terugverdiend hebben.

“Het is gewoon een rekensom.”

Voor Kees was de keuze voor zonnepanelen puur financieel, dus ook als je het financieel bekijkt heb je met zonnepanelen een nieuwe poot onder je bedrijf.

Wat als je geen geld hebt liggen om te investeren?

Kees heeft er voor gekozen om de zonnepanelen via een leaseconstructie. Je kunt zonnepanelen namelijk ook leasen. Hij profiteert dan van bovenstaande voordelen en vanuit de besparing kan hij de leasekosten betalen.

“In principe is het tegen elkaar wegstrepen. Stroomkosten vallen weg en daar komen de leasekosten voor in de plaats, maar je hebt wel een waardevermeerdering van je bedrijf en een onzekerheid minder.”

Wat levert het jou op?

Als je wilt weten wat zonnepanelen jou precies gaan opleveren neem contact met ons op. Dan maken we inzichtelijk wat voor jou het ideale legplan is, berekenen de terugverdientijd, de kosten en opbrengsten. Dan weet ook jij precies wat zonnepanelen in jouw situatie gaan opleveren.

Ja, ik wil besparen zonder investering

Wij staan voor je klaar

Geïnteresseerd? Leuk!
Wij helpen je graag.

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.